Burn-out & Stress

Herken je een van deze klachten?

-Hoofdpijn
-Oorsuizen
-Stijve spieren of spanning in je schouders
-Hartkloppingen
-Slaapproblemen of vermoeidheid

Meestal zijn dit klachten die te maken hebben met stress.

Stress is een van de meest voorkomende klachten op de werkvloer. En zelfs doodsoorzaak nummer 1!
Het woord Stress betekent letterlijk spanning in je lichaam. We zijn allemaal zo druk dat we eigenlijk nergens aan toe komen.
De stress die hierdoor veroorzaakt wordt, zorgt bij langere duur voor overspannenheid en zelfs tot een burn-out, letterlijk vertaald: opgebrand!

Tegenwoordig zijn we verleerd te luisteren naar ons lichaam, terwijl ons lichaam continu signalen afgeeft. Deze signalen hebben als doel dat we die opmerken en ingrijpen.

Iedereen kent wel in meer of minder mate spanning. Spanning zorgt ervoor dat we beter gaan functioneren en dat je lichaam klaar is voor actie.

Stress is overmatige spanning.

Stress, overspannenheid of een burn-out heeft een verwoestend effect op je lichaam zoals: concentratieproblemen,  vermoeidheid, slapeloosheid, vatbaarder voor ziektes, lichamelijke klachten en zorgt zelfs indirect voor hartklachten.
Stress en de gevolgen daarvan zijn dan ook vaak langdurig als je ze niet tijdig aanpakt op de juiste manier.

De oorzaak van stress is vaak werk, slapeloze nachten, ziektes, relatie of geld problemen. Daarnaast kan het ook voortkomen uit gebrek aan zelfvertrouwen, eigenwaarde, angst voor de toekomst, of een bepaalde overtuiging zoals: ik kan het niet of ik ben niet goed genoeg.

Wanneer er voortdurend een stresssituatie is vindt er een opeenstapeling plaats. Het lichaam geeft op een gegeven moment nog meer signalen af. Je voelt letterlijk de energie uit je lichaam stromen. Als je niet luistert naar dit signaal, manifesteert zich de burn-out en zorgt het onderbewuste ervoor dat je lichamelijk niet meer in staat is om iets te kunnen doen.

Met hypnotherapie ben je in een diepe ontspanning. 15 minuten hypnose staat zelfs gelijk aan een aantal uren natuurlijke slaap.
Ook  gaan we de stressfactoren aanpakken en zorgen we ervoor dat deze jou geen stress meer gaan geven.

Wil jij ook weer een relaxed leven leiden?