Chronische Pijn

Leven zonder pijn wie zou dat nu niet willen?

Pijn is zeer vervelend, maar pijn is een signaal van je lichaam. Je brein geeft signalen door aan je lichaam dat er iets niet goed is. Het is dan belangrijk eerst een arts te raadplegen. Als blijkt dat er medisch gezien niks aan de hand is en de pijn gaat niet vanzelf over, dan kan er door middel van hypnotherapie pijnbestrijding plaats vinden.

Er zijn verschillenden soorten pijn, door middel van hypnotherapie kan je hier veel mee doen.

Iemand die bijvoorbeeld zijn arm gebroken heeft, heeft een andere beleving van pijn omdat hij weet dat de pijn weg gaat. Het lichaam geneest zichzelf waardoor de pijn met de dag minder wordt.
Iemand met chronische pijn denkt dat de pijn nooit meer weg zal gaan en ervaart eigenlijk altijd die pijn. De beleving en invloed op je dagelijkse leven met chronische pijn lijkt daardoor veel ernstiger.
De dokter zegt vaak dat je er maar mee moet leren leven. En de dokter zal wel gelijk hebben…. toch?

Door middel van hypnotherapie kan de pijn verdoofd of zelfs uitgeschakeld worden. Met hypnotherapie onderscheppen we als het ware het signaal dat vanuit je brein aangestuurd wordt en blokkeren we dat signaal.
Soms blijkt dat de chronische pijn vanuit een traumatische ervaring komt. Door middel van hypnotherapie lossen we dit trauma op waardoor je weer pijnvrij kan leven.

Wat de reden ook is van je chronische pijn, weet dat hypnotherapie bij je chronische pijn kan helpen.

Wil jij ook een pijnvrij leven?