Trauma's

Een gebeurtenis wordt door ieder mens anders ervaren. Zo kan de een er makkelijk mee omgaan en achter zich laten, maar bij een ander kan die ene gebeurtenis er voor zorgen dat er een trauma ontstaat.

Een trauma kan door verschillenden dingen ontstaan. Vaak ontstaat een trauma wanneer je onder grote druk, een stressvolle situatie ervaart. Tijdens zo’n situatie verlies je vaak zelf de controle en heb je geen invloed op hoe de situatie afloopt. Tijdens die situatie vindt er een belasting van je autonome zenuwstelsel plaats waardoor je brein als het ware op tilt slaat. Het gevolg hiervan is dat je in een trauma blijft hangen. Vaak is het zo dat je dagelijkse leven hieronder gaat lijden.

Meestal gaat iemand eerst naar een psycholoog om er over te praten. Praten kan helpen, maar kan het ook veel erger maken. Je trauma wordt eerst weer naar boven gehaald zodat je het weer kan herbeleven waardoor je je nog slechter gaat voelen.
Wat zou daar nu goed aan zijn dat je je trauma moet herbeleven?

Tegenwoordig wordt vaak EMDR toegepast op trauma’s. EMDR is een goede techniek om je trauma te verwerken. Het grote nadeel hierbij, is ook dat je je trauma steeds moet herbeleven. Hierdoor wordt het proces enorm zwaar en kan het zelfs voor komen dat het erger wordt.

In de natuur gebeurt het heel anders. Ik heb nog nooit een antilope gezien die “bijna” gegrepen werd door een jaguar en daardoor PTSS had, waardoor hij ellenlange gesprekken met een psycholoog moest hebben.
In de natuur schudt een dier namelijk het trauma letterlijk van zich af en gaat verder met zijn leven.

De gebeurtenis die je trauma heeft veroorzaakt is gebeurd. Daar kan je nu niks meer aan doen. Het is een feit!
Je kan niet terug naar de persoon die je ervoor was. Het enige wat je kan doen is er mee dealen!

Door de unieke combinatie van IEMT & Hypnotherapie verwijder je niet de emotie of herinnering, maar het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis gekoppeld is. Ook de triggers die daaraan verbonden zijn pakken we aan en lossen we op.
In de meeste gevallen vindt na de eerste behandeling al een verbetering plaats. Vaak zijn zelfs 3 sessies al voldoende om volledig van het trauma af te komen.

Wil jij van je trauma af en weer genieten van het leven?